Pavel Trnka

* 6. 2. 1981, Plzeň (Plzeň-město), Česká republika (Czech Republic)
kreslíř, malíř, ilustrátor, pedagog, grafik

 

národnost: česká
pohlaví: muž
web: pavel-c-trnka5.webnode.cz

heslo:
Žije a pracuje v Plzni a Praze. V roce 2009 absolvoval Ústav umění
a designu na Západočeské Univerzitě v Plzni. Je také absolventem Pedagogické fakulty na téže univerzitě. Od studií v atelieru prof. Borise Jirků se věnuje především figurální kresbě. Středem jeho zájmu je v posledních letech kromě kresby, ilustrace a grafiky především malba. Od roku 2008 působí jako odborný asistent pro kresbu a malbu na Fakultě designu a umění Ladislava Sutnara ZČU v Plzni, kde vyučuje figurální kresbu, malbu a ilustraci. V roce 2012 založil časopis komiksu, ilustrace a kresby: Caves, s cílem upozornit na kvalitní tvorbu českých a evropských autorů.
hollar.cz, 14.5.2017

poznámka:
studoval kresbu u prof. B. Jirků
-
zastoupen na společné školní výstavě Figurama 2005 a 2006, pořádané VŠUP Praha, AVU Praha, Západočeskou univerzitou Plzeň, FA VUT v Brně, FaVU VUT v Brně, Fachhochschule Mainz, VŠVU Bratislava a Universität für angewandte Kunst Wien, konané 2006 v Domě kultury města Ostravy
-
Jeden z projektů Pavla Trnky je časopis komiksu, kresby a ilustrace Caves, který založil. Před rokem a v říjnu vyšlo jeho druhé číslo. Do tohoto časopisu výtvarně s několika dalšími tvůrci přispívá komiksy či kresbami a je tvůrcem obálek. Do prvního čísla časopisu Caves přispěl autorskými komiksy – Ochránci zákona, Příběh velkého spisovatele a ukázkou z komiksového zpracování Starých pověstí českých, na nichž spolupracuje se scénáristou a spisovatelem Oldřichem Seluckým. Časopis je zaměřený na výtvarnější, experimentálnější přístup ke komiksu.
http://www.visioart.cz