Galerie Goltzova tvrz

rok vzniku: 1991
obec: Golčův Jeníkov (Havlíčkův Brod)
adresa: Goltzova tvrz 8
PSČ: 582 82
www: www.galeriegoltzovatvrz.cz

poznámka:
-
Starožitnost „Galerie Goltzova tvrz“ je sdružení podnikatelů. (František Pochmon, Ladislav Málek). Naše společnost působí na trhu se starožitnostmi od roku 1991. Zabýváme se výkupem, prodejem starožitností a uměleckých děl, zprostředkováním prodeje přes renomované aukční domy, zajišťujeme odhady starožitných předmětů a znalecké posudky od fundovaných odborníků i vývoz zboží do celého světa. Jsme členy Asociace starožitníků České Republiky.
Od roku 1998 sídlíme v Golčově Jeníkově a dovoluji si tvrdit že v daném oboru jsme již dostatečně v povědomí odborné veřejnosti i milovníků starého umění. Soustředíme se převážně na české malířství - obrazy z období druhé poloviny 19. a první poloviny 20. století, tzv. Mařákovu krajinářskou školu. V naší nabídce se pravidelně objevují obrazy od Františka Kavána, Aloise Kalvody, Jana Honsy, Jaroslava Panušky, Stanislava Lolka, Antonína Hudečka, Oty Bubeníčka apod.. Lze u nás zakoupit díla Antonína Chittussiho, Josefa Nawrátila, Augusta Piepenhagena, Otakara Kubína (Coubine), či drobnější dílka Jana Zrzavého, Emila Filly a mnoha dalších. Naše klientelu dnes tvoří zákazníci z celé České republiky ale cestu si k nám našla i početná skupina zahraničních návštěvníků. Od září 2004 jsme získaly od Města Golčův Jeníkov do pronájmu krásné prostory Goltzovy tvrze a přesunuli sem naše veškeré aktivity. Nyní máme k dispozici více než 250 m2 prodejních ploch.
Velmi oblíbenou službou u našich zákazníků se stalo pravidelné informování o novinkách, které nabízíme elektronickou poštou. Velký zájem je i o přímý nákup konkrétních kusů pro určitého klienta. V praxi to funguje tak, že zákazník si dá požadavky na určité obrazy, plastiky, autory, tématické náměty, nebo jiné konkrétní podmínky a my se snažíme prostřednictvím našich kontaktů tyto předměty sehnat.
Pravidelně spolupracujeme s časopisy o umění, a díla z našeho obchodu jsou v těchto periodikách reprodukována. Již v roce 2000 si naši galerii vybral pro rozsáhlou reportáž i nejprodávanější magazín o bydlení v Čechách - MODERNÍ BYT. V oboustranně prospěšné spolupráci pokračujeme i nadále a pravidelně připravujeme pro čtenáře Moderního bytu zajímavá témata ( sklo - Art deco, výrobky z bakelitu, secese, Rosenthal-porcelán, hračky atp.)
Velmi významné místo v naší činnosti zaujímá pořádání výstav.(Jaroslav Panuška, Sigi Ernst,Jaroslav Vyskočil, České malířství 19. - 20. stol., Otakar Číla....) V prostorách Goltzovy tvrze jsme konečně nalezli reprezentativní prostředí k prezentaci uměleckých děl.
František Pochmon
Ladislav Málek
zdroj – www.antikgoltz.cz