Tiskárna Reproprint, s.r.o.

rok vzniku: 0
rok zániku: 0
obec: Zádveřice-Raková (Zlín)
adresa: Zádveřice 48
PSČ: 763 12

poznámka:
Výrobní závod ZÁDVEŘICE u Zlína

Tiskárna REPROPRINT vznikla v roce 1991. S intenzivním rozvojem zakázek pro významného zákazníka v oblasti výroby časopisů jsme na přelomu let 1993 a 1994 začali uvažovat o zásadním rozšíření a změně struktury nabízených služeb a v souvislosti s tím i o zakoupení té nejlepší technologie. Proto byl v roce 1994 zakoupen objekt zrušeného Motorestu a bývalého kongresového sálu v Zádveřicích u Zlína, který byl přestavěn, a kam se postupně v průběhu roku 1995 přestěhoval provoz tiskárny. V témže roce byl zakoupen a instalován vysoce výkonný pětibarvový tiskový stroj HEIDELBERG ve formátu B1 s lakovací jednotkou a sušením, doplněný řezačkami POLAR a skládacími stroji od firmy STAHL. V roce 1996 došlo k instalaci technologie, která zajišťovala zkvalitnění práce v přípravě tisku, a to jak v montáži, tak i v kopírně. Dále pak byla kapacita knihárny posílena o snášecí drátošičku PRESTO pro vazbu V1 od firmy MÜLLER MARTINI a protláčovací zařízení na dokončující zpracování etiket různých tvarů.

V roce 1997 byla technologie tisku ve formátu B1 rozšířena o další čtyřbarvový tiskový stroj HEIDELBERG. Technologie přípravy tisku byla doplněna o digitální scanner tiskových forem. V roce 1998 byla dokončena přístavba knihárny, kde se kapacita dokončujícího zpracování rozšířila o další skládací stroje STAHL, dále o výsek tiskovin ve formátu B2 a UV lak na kvalitním zařízení od švýcarské firmy STEINEMANN.

Konkurenceschopnost tiskárny se též zvýšila se zprovozněním nového moderního litografického studia v Zádveřicích, které nabízí služby předtiskové přípravy včetně fotoprací, grafické úpravy a kompletní litografie. Jsou zde zařízení od firmy CREO SCITEX.

V roce 1999 dochází k obměně čtyřbarvových tiskových strojů Dominant za nový pětibarvový tiskový stroj HEIDELBERG Speedmaster ve formátu B2 s lakovací jednotkou a sušením a též dvoubarvový tiskový stroj HEIDELBERG ve formátu B1. V oblasti knihařského zpracování jsme uvedli do provozu lepicí linku od firmy MÜLLER MARTINI pro zhotovení vazby V2.

Na podzim roku 2001 došlo k zásadní změně ve výrobě tiskové desky instalací systému CtP CREO SCITEX ve formátu B1.

Od 1. 11. 2004 bude zahájen provoz nové technologie – Termokašírovací zařízení BILLHÖFER – plně automatické a výkonné zařízení, určené ke kašírování papíru a kartonu předvrstvenou termofólií ve formátu B1.